tiistai 5. kesäkuuta 2018

Raparperiaika

Kävin ostamassa raparpereja hintaan 20cent/varsi. Raparperit onkin ehtinyt kasvaa jo isoiksi ja olivat jo kukassa. Työkaverini tiesi sanoa, että yleensä ne kukkivat vasta juhannuksena, joten tänävuonna on kesä todellakin ottanut varaslähdön.
Osan pilkoin ja laitoin pakkaseen talven varalle. Samalla löysin pakkasesta viimeisen mansikkapussin, jotka lisäsin raparperisoppaan. Viimeiset varret meni piirakkaan. Ihan perusohjeella tein, kun kaapit olivat tyhjinä ja esim. kermaviiliä ei ollut mistä laittaa. Tämä onkin perinneohje, jonka olen saanut äitiltä.

Pellillinen raparperipiirakkaa

vajaa 4 dl sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
250 g voita sulatettuna

Vaahdota munat ja sokeri
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen
Lisää voisula
Levitä pellille, päälle reilusti raparperinpaloja sekä sokeria




Itse laitoin taas liian vähän raparperia päälle. Oli sitä muka ihan reilusti, mutta sitten kun se uunissa uppoaa tuonne  taikinan sisään niin tuntuu, että oisi voinut olla enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti