lauantai 14. heinäkuuta 2018

Helsinki ja Pärnu

Kesälomareissut on nyt reissailtu. Pe-la yönä (29.-30.6) yönä ajeltiin Helsinkiin. Matkaan meni reilu 8 tuntia ja suunnitelma oli, että lapset nukkuis koko matkan. Noo, kyllähän ne muutaman tunnin nukkui, että ihan positiivista.

Täysikuu auttoi kuskia pysymään hereillä
Oltiin miehen sukulaisissa muutama yö ja päästiin kaikkiin laitteisiin mitä ei täällä pohjoisessa ole: metroon ja ratikkaan! Ja dösällä cruisailtiin kans melko paljon. Korkeasaareen päästiin myös.


Mies näki ku riikinkukko avasi pyrstysulkansa

Sukulaissielu
 Tiistai-iltana satamaan ja sopivasti ulko-ovella tuli loput matkaseurasta taksilla samaan paikkaan. Laivalla matkasimme Tallinnaan ja hytissä nukuttiin yksi yö.


 Ja sitten hurautimme parissa tunnissa bussilla Pärnuun. Matkalla ihailtiin kattohaikaroita ja niitten pesiä. Oltiin hotellissa jonka nimi oli Strand Spa & conference. Saatiin edullisesti yksi juniorsviitti, jossa oli kaksi kerrosta ja osalla porukasta oli ihan tavalliset huoneet. Hengailtiin paljon kaikki siinä sviitissä ja nukkumaan mentiin omiin huoneisiin. Menossa mukana meitä oli siis 10 henkeä, joista puolet oli lapsia ikähaarukassa 2-8 vuotta. Hotellilla oli kylpylä, jossa oli 1 tavallinen allas 27 asteisella vedellä, yksi erikoisallas, jossa oli hierovia vesipisteitä, siinä oli 30 asteista vettä. Meidän lempparipaikka, varsinkin pienimpien lasten kanssa oli poreallas lämpimällä 35 asteen vedellä. Allasosastolla oli höyrysauna ja lämmitettyjä kivisiä ns. auringonottotuoleja. En tiedä mitä ne oikeasti oli, mutta kiva niillä oli köllötellä. Ja suihkutiloissa vielä ihan perinteinen sauna.

Meille sattui vähän huonot kelit, tuuli oli kova ja kylmä koko reissun ajan ja yhden päivän satoi vettä. Meren rannalla käytin silti pariin otteeseen. Hotellilta ei ollut pitkä matka rannalle, varmaan vajaa kilometri. Pitihän siellä käydä uimassakin, summer bucket list 5/10 uimapaikkaa kasassa! Ranta oli todella pitkälle matalaa, joten vesi ei kovin kylmää ollut, vaikka tuuli sitä koko ajan sekoitteli. 

keltainen lippu

Hiekalla oli hyvä harjoitella kärrynpyöriä ja käsilläseisontaa
Kävelymatkan päässä (n2km?) oli ostari, jossa kävimme eka päivänä. Olikohan se KappAhl, josta ostin tyttärelle uuden uimapuvun ja itselle yöhepeneen. Eli siellä oli tällaisia kansainvälisiäkin kauppoja.  
Toisena päivänä käveltiin sitten toiseen suuntaan suurinpiirtein sama matka. Siellä oli kävelykatu, jossa enemmän paikallisia liikkeitä. Ostin sieltä puiset lintukorvakorut sellaisesta kivasta matkamuistokaupasta, jossa tuoksui ihanasti puu, koska melkein kaikki jutut oli tehty puusta. Paitsi tietenkin se yksi kynttiläsomiste joka myös lasia. Poika pudotti sen vahingossa lattialle ja se meni rikki :( 

Oltiin Pärnussa 3 yötä, eli kaksi päivää. Josta samaa reittiä sit takaisin Helsinkiin. Helsingissä oltiin yksi yö ja sitten uskallauduttiin ajamaan päivällä lasten kanssa kotiin. No hyvin se matka meni, tosin välissä tytär pujotteli itsensä turvavyöstä! Kaapoa katseltiin youtubesta, luettiin kirjaa, pidettiin levyraatia, Kajaanissa syötiin ja sittenhän oltiinkin jo melkein kotona ;)

Todettiin, että melko lyhyt aika oli tuo kolme päivää Pärnussa ja tietenkin lähtöpäivä olisi vielä ollut säältään huomattavasti pajon parempi. Mutta ensi kerralla toiveissa päästä kunnon etelänlomalle ja siellähän ollaan aina vähintään viikko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti